HVAC installateur Scherpenheuvel

Lenko Energietechniek

Lenko Energietechniek is als HVAC installateur gespecialiseerd in het plaatsen van warmtepompen, airco en vloerverwarming regio Scherpenheuvel & omstreken.

Scherpenheuvel

Warmtepomp installateur

Een warmtepomp voor bij u thuis of op kantoor in Scherpenheuvel laten plaatsen? Daarvoor moet u bij warmtepomp installateur Lenko Energietechniek zijn! U kan bij ons terecht voor de installatie en plaatsing van alle soorten warmtepompen.

Scherpenheuvel

Installateur vloerverwarming

Wenst u uw woning in Scherpenheuvel graag te verwarmen met vloerverwaming? Verwarm uw huis op een aangename manier met Lenko Energietechniek, installateur vloerverwarming, en voorzie uw woning met een praktische vloerverwarming.

Scherpenheuvel

Totaalproject hernieuwbare energie

Gaat u bouwen of renoveren regio Scherpenheuvel? HVAC installateur Lenko Energietechniek staat in voor het totaalproject van uw woning met hernieuwbare energietechnieken zoals warmtepompen, airco, vloerverwarming en zonnepanelen.

Een warmtepomp installateur, een installateur vloerverwarming of een zonnepanelen installateur, voor elk type installatie kan u best een beroep doen op een erkend aannemer. HVAC installateur Lenko Energietechnieken biedt u deze garantie.

Als erkend installateur voor warmtepompen, vloerverwarming en zonnepanelen in Scherpenheuvel biedt Lenko Energietechniek u professionele diensten op het gebied van hernieuwbare energie, ofwel groene energie of duurzame energie. Onze ervaren vakmensen zijn gespecialiseerd in de installatie van warmtepompen en zonnepanelen, en kunnen u adviseren over de beste oplossing voor uw woning. Wij werken volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden en bieden na-service en onderhoud voor alle geïnstalleerde systemen.

Gecertificeerd koeltechnisch bedrijf: LNE/ERK/BKS/2016/00075
Gecertificeerd installateur warmtepompen:  02563

In welke regio werken we?

Onze thuisbasis is Begijnendijk, gelegen op het kruispunt tussen Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant.

Vandaar dat we dan ook actief zijn in deze 3 regio’s.

We komen overal tot in een straal van ongeveer 40 km rondom onze uitvalbasis.

D.w.z. dat we actief zijn in regio’s zoals Aarschot, Antwerpen, Averbode, Baal, Beezel, Begijnendijk, Bekkevoort, Beringen, Berlaar, Bertem, Betekom, Bierbeek, Bonheiden, Booischot, Boom, Boortmeerbeek, Boutersem, Buken, Diest, Duffel

Scherpenheuvel
Scherpenheuvel

Lenko Koeltechniek, actief in regio Scherpenheuvel & omstreken.

Lees zeker ook enkele van onze Google reviews.

Lenko Energietechniek is een erkend Daikin installateur

Lenko Energietechniek is erkend Daikin installateur

Onze ervaren techniekers zijn gespecialiseerd in de installatie van Daikin systemen, en kunnen u adviseren over de beste oplossing voor uw woning of bedrijf. Wij werken volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden en bieden na-service en onderhoud voor alle geïnstalleerde systemen.

Waarom Lenko Energietechniek?

Als ervaren HVAC installatiebedrijf kiezen wij enkel de meeste betrouwbare leveranciers om steeds tot de best mogelijke oplossing te komen voor onze klanten. Dankzij onze jarenlange ervaring en oog voor detail garanderen wij dan ook 100% tevredenheid.

 • Installaties, onderhoud én herstellingen
 • Jarenlange ervaring
 • Zelfwerkende zaakvoerder
 • Onafhankelijk installateur
 • Kwalitatief maatwerk

Traditionele verwarming vs. hernieuwbare energie

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen klassieke verwarmingsketels en verwarming op basis van duurzame energie zoals warmtepompen en vloerverwarming:

 1. Energiebron: Klassieke verwarmingsketels werken meestal op gas, terwijl warmtepompen en vloerverwarming gebruik maken van duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, water of lucht.
 2. Rendement: Warmtepompen en vloerverwarming hebben over het algemeen een hoger rendement dan klassieke CV ketels, wat betekent dat ze meer energie omzetten in warmte en minder energie verliezen.
 3. Kosten: Warmtepompen en vloerverwarming kunnen in de aanschaf duurder zijn dan een CV ketel, maar ze kunnen op de lange termijn goedkoper zijn doordat ze minder energie verbruiken.
 4. Comfort: Vloerverwarming kan een aangenaamere manier van verwarmen zijn omdat het een gelijkmatige warmte verspreidt in de ruimte, terwijl radiatoren vaak een ongelijkmatige warmte geven. Bovendien kan de luchtvochtigheid in een ruimte met vloerverwarming beter in balans blijven.
 5. Onderhoud: Warmtepompen en vloerverwarming vereisen over het algemeen minder onderhoud dan klassieke verwarmingsketels.

Warmtepomp installateur Scherpenheuvel

Warmtepomp laten installeren door een ervaren technieker? In regio Scherpenheuvel kan u een beroep doen op erkend warmtepomp installateur Lenko Energietechniek voor de plaatsing en installatie van uw warmtepomp systeem.

Wij plaatsen alle soorten warmtepompen in uw woning of bij u op kantoor in Scherpenheuvel volgens de situatie die zich voorstelt. U kan daarbij ook rekenen op de plaatsing van een warmtepomp in combinatie met een airconditioning en/of vloerverwarming.

Airco en/of vloerverwarming laten plaatsen?

Graag uw warmtepomp gebruiken in combinatie met vloerverwarming of airconditioning? Ook voor het installeren van airco en het aanleggen van vloerverwarming kan u op ons rekenen! Dit behoort namelijk ook tot onze specialiteiten.

 • Lucht/lucht warmtepomp
 • Lucht/water warmtepomp
 • Water/water warmtepomp
 • Airconditioning installeren
 • Vloerverwarming installeren

Warmtepomp installateur Scherpenheuvel: De werking van een warmtepomp uitgelegd

Hoe werkt een warmtepomp? Elk type warmtepomp werkt net iets anders maar het basisprincipe blijft hetzelfde:

Een warmtepomp haalt warmte uit buitenlucht, grond of water en levert deze binnen af via bijvoorbeeld luchtconvectoren of vloerverwarming. De verplaatsing van de warme lucht gebeurt door middel van een warmtewisselaar in een gesloten circuit. Dit is het belangrijkste onderdeel en zorgt ervoor dat een warmtepomp ook kan gebruikt worden om in de zomermaanden uw woning koel te houden.

Koelen met een warmtepomp?

Dat kan! De warmtewisselaar in uw warmtepomp garandeert ook een goede werking bij zeer lage buitentemperaturen maar kan ook in uw voordeel gebruikt worden bij hoge temperaturen.

In de zomer werkt het toestel namelijk omgekeerd door het omkeerventiel: de warmte wordt dan bijvoorbeeld uit de binnenlucht gehaald om zo via de warmtewisselaar aan de buitenlucht af te geven. In geval van een geothermische warmtepomp komt de warmte uit de grond, bij een water/waterwarmtepomp uit het water, enzovoorts.

Scherpenheuvel
Scherpenheuvel

Installateur warmtepompen Scherpenheuvel

Bent u opzoek naar een warmtepomp installateur voor uw woning, kantoor of bedrijfsgebouw in Scherpenheuvel? Voor het aankopeninstalleren en onderhouden van alle soorten warmptepompen bent u bij HVAC bedrijf Lenko Energietechniek aan het juiste adres.

Niet alleen komt u in contact met een specialist op vlak van warmtepompen, wij geven u ook graag advies over alle verschillende soorten warmtepompen. Wij plaatsen vooral Daikin warmtepomp systemen maar ook voor andere merken kan u bij ons terecht.

Warmtepompen zijn een steeds populairder alternatief voor klassieke centrale verwarming en worden steeds vaker gekozen omwille van de lage energie kosten en duurzaamheid. 

Daarom worden warmtepompen vaak beschouwd als het antwoord op de energietoekomst. Dit is niet zonder reden want warmtepompen hebben naast het verlagen van de energiekosten ook andere voordelen zoals onze CO2-uitstoot te verminderen. Uiteraard is de keuze aan warmtepompen enorm, daarom helpen wij u graag bij het kiezen van de juiste warmtepomp.

Wij bekijken graag uw situatie en raden u vrijblijvend het juiste type warmtepomp aan.

Scherpenheuvel

Warmtepomp installateur Scherpenheuvel: Welke soorten warmtepompen plaatsen wij?

Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht/lucht warmtepomp maakt gebruik van de buitenlucht om ruimtes te verwarmen of te koelen. Het systeem werkt door middel van een buiten- en een binnenunit, die beide zijn voorzien van een luchtuitwisselingssysteem. De buitenunit haalt warmte uit de lucht, terwijl de binnenunit deze warmte naar het gebouw brengt. Lucht/lucht warmtepompen zijn relatief goedkoop en eenvoudig te installeren, maar zijn minder efficiënt dan andere soorten warmtepompen.

Lucht/water warmtepomp

Een lucht/water warmtepomp maakt gebruik van de buitenlucht om ruimtes te verwarmen of te koelen. Het systeem werkt door middel van een buitenunit die warmte uit de lucht haalt, en een binnenunit die de warmte naar het gebouw brengt via een warmwaternetwerk. Lucht/water warmtepompen zijn efficiënter dan lucht/lucht warmtepompen, maar hebben wel een hoger instapniveau qua installatie en onderhoud.

Airco warmtepomp

Een airco warmtepomp is een apparaat dat tegelijkertijd fungeert als airconditioner en warmtepomp. Het systeem werkt door middel van een buiten- en een binnenunit, die beide zijn voorzien van een luchtuitwisselingssysteem. In de zomer kan de airco warmtepomp de binnenlucht koelen door middel van een koelmiddel, terwijl in de winter de warmtepomp de binnenlucht kan verwarmen door middel van een omgekeerd koelproces. Airco warmtepompen zijn een efficiënte en flexibele oplossing voor zowel koeling als verwarming.

Warmtepomp in combinatie met vloerverwarming

Vloerverwarming is een manier om ruimtes te verwarmen door middel van een warmwaternetwerk dat onder de vloer is geïnstalleerd. Een warmtepomp kan worden gebruikt om de warmte voor de vloerverwarming te produceren, wat een efficiënte en comfortabele manier is om ruimtes te verwarmen. Warmtepompen zijn relatief efficiënt in het gebruik van energie en produceren weinig CO2-uitstoot, waardoor ze een duurzame keuze zijn voor vloerverwarming.

Waarom is het advies van een warmtepomp installateur in Scherpenheuvel zo belangrijk?

Er is geen enkel type warmtepomp dat het beste is voor ieder gebouw. Het type warmtepomp dat het beste past, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte en de isolatie van het gebouw, de beschikbaarheid van bronnen zoals aardwarmte of water, en de individuele behoeften en wensen van de gebruiker.

Daarom is het belangrijk om advies op maat te krijgen voordat je een warmtepomp koopt of installeert. Lenko Energietechniek biedt vrijblijvende gesprekken aan waarbij ze samen met jou kijken naar de specifieke behoeften van jouw gebouw, en welk type warmtepomp het beste past. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt die past bij jouw situatie.

Neem gerust contact op met warmtepomp installateur Lenko Energietechniek voor meer informatie of om een vrijblijvend gesprek te plannen bij uw thuis of op kantoor in Scherpenheuvel. Wij helpen je graag om de juiste warmtepomp te kiezen voor jouw gebouw.

Installateur vloerverwarming Scherpenheuvel

Er zijn twee hoofdtypen vloerverwarming: elektrische vloerverwarming en warm water vloerverwarming (ook wel hydronische vloerverwarming genoemd).

Elektrische vloerverwarming wordt aangelegd door middel van elektrische verwarmingselementen die in of onder de vloer worden gelegd. Dit type vloerverwarming is eenvoudig te installeren en vereist weinig onderhoud, maar kan soms lastig zijn om de juiste temperatuur in te stellen.

Warm water vloerverwarming daarentegen maakt gebruik van een centrale verwarmingsinstallatie die warm water door leidingen onder de vloer laat stromen om de ruimte te verwarmen. Dit type vloerverwarming is efficiënter en comfortabeler dan elektrische vloerverwarming, maar vereist wel meer onderhoud en kan duurder zijn om aan te leggen.

Naast deze twee hoofdtypen vloerverwarming zijn er ook andere, minder bekende soorten, zoals vloerverwarming op basis van lucht of infrarood. Het is aan te raden om de specifieke omstandigheden in uw huis te overwegen en een gekwalificeerde vakman te raadplegen om te bepalen welk type vloerverwarming het meest geschikt is voor uw situatie.

Scherpenheuvel

Installateur vloerverwarming Scherpenheuvel: De voor- en nadelen

Er zijn verschillende voordelen van vloerverwarming.

Ten eerste is het een zeer efficiënte manier om een ruimte te verwarmen, omdat de warmte gelijkmatig wordt verspreid over de vloer en zo de hele ruimte kan bereiken. Hierdoor is het mogelijk om de ruimte op een lagere temperatuur te verwarmen, wat kan bijdragen aan energiebesparing. Bovendien is vloerverwarming ook comfortabel, omdat de warmte van onderaf komt en er geen koude luchtstroom is zoals bij radiatoren.

Er zijn echter ook enkele nadelen verbonden aan vloerverwarming.

Ten eerste is het een investering die in het begin wat kosten met zich mee kan brengen maar op termijn wel voordelig is. Het kan ook lastig zijn om de juiste temperatuur in te stellen, omdat de warmte van onderaf komt en de ruimte op een andere manier verwarmd wordt dan bij radiatoren. Bovendien is vloerverwarming niet geschikt voor elk type vloerbedekking; sommige soorten vloerbedekking kunnen namelijk gaan krimpen of uitzetten wanneer ze blootgesteld worden aan warmte, wat kan leiden tot beschadiging.

Scherpenheuvel

Is mijn vloer geschikt voor vloerverwarming?

Er zijn verschillende soorten vloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming, zoals tegels, laminaat, houten vloer en betonvloer.

 • Tegels zijn een populaire keuze voor vloerverwarming, omdat ze goed warmte geleiden en gemakkelijk te reinigen zijn.
 • Laminaat is ook een goede optie, omdat het een isolerende werking heeft en niet snel zal kromtrekken of barsten.
 • Een houten vloer kan ook geschikt zijn voor vloerverwarming, mits de juiste behandeling is toegepast en de vloer goed is geïsoleerd.
 • In een badkamer kan een betonvloer gebruikt worden voor vloerverwarming, omdat beton een goede warmtegeleider is en gemakkelijk is te onderhouden.
Scherpenheuvel

Vloerverwarming op gas of elektrisch? Welke is goedkoper?

Er zijn twee hoofdtypen vloerverwarming: op gas of elektrisch.

Welke van de twee goedkoper is, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte en het verbruik van gas of elektriciteit. Over het algemeen geldt echter dat elektrische vloerverwarming goedkoper is om aan te leggen, omdat het eenvoudiger te installeren is en minder onderhoud vergt.

Gasgestookte vloerverwarming kan echter op termijn goedkoper zijn, omdat gas over het algemeen goedkoper is dan elektriciteit. Het is daarom aan te raden om de specifieke omstandigheden in uw huis te overwegen en een gekwalificeerde professional te raadplegen om te bepalen welk type vloerverwarming het meest geschikt is voor uw situatie en om te bepalen wat de kosten zullen zijn.

Scherpenheuvel

Premies bij het verbouwen en renoveren in regio Scherpenheuvel

Wist u dat indien u uw woning in Scherpenheuvel gaat verbouwen en gebruik maakt van hernieuwbare energie recht heeft op een verbouwpremie?
Bekijk via Mijn VerbouwPremie op welke premies u allemaal recht heeft bij het renoveren en verbeteren van uw woning.