Warmtepompen

Een warmtepomp voor bij u thuis of op kantoor laten plaatsen? Daarvoor moet u bij Lenko Energietechniek zijn! U kan bij ons terecht voor de installatie en plaatsing van alle soorten warmtepompen.

Wamtepomp laten plaatsen?

Bent u op zoek naar de ideale oplossing om uw woning te verkoelen en verwarmen bij nieuwbouw of renovatie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres voor de installatie van een airco met warmtepomp! Wij garanderen u een comfortabel binnenklimaat aan een betaalbare prijs!

Lenko Energietechniek heeft voor elke situatie de juiste warmtepomp. Wij plaatsen zowel opbouw- als volledig geïntegreerde warmtepompen en koelsystemen, zowel in nieuwbouw als bij renovatie.

Als expert in verwarming in koeling hebben wij jarenlange ervaring met het installeren van alle soorten warmtepompen en zo garanderen wij u dan ook een professionele plaatsing die u jarenlang geld opbrengt.

Warmtepompen

Welke warmtepompen plaatsen wij?

Warmtepomp laten installeren door een expert? Doe eenberoep op erkend installateur Lenko Energietechniek voor de plaatsing en installatie van uw warmtepomp systeem.

Wij plaatsen alle soorten warmtepomp in uw woning of bij u op kantoor volgens de situatie die zich voorstelt. U kan daarbij ook rekenen op de plaatsing van een warmtepomp in combinatie met een airconditioning en/of vloerverwarming.

Airco en/of vloerverwarming laten plaatsen?

Graag uw warmtepomp gebruiken in combinatie met vloerverwarming of airconditioning? Ook voor het installeren van airco en het aanleggen van vloerverwarming kan u op ons rekenen! Dit behoort namelijk ook tot onze specialiteiten.

  • Lucht/lucht warmtepomp
  • Lucht/water warmtepomp
  • Water/water warmtepomp
  • Airconditioning installeren
  • Vloerverwarming installeren

Warmtepompen

Werking warmtepompen

Hoe werkt een warmtepomp? Elk type warmtepomp werkt net iets anders maar het basisprincipe blijft hetzelfde:

Een warmtepomp haalt warmte uit buitenlucht, grond of water en levert deze binnen af via bijvoorbeeld luchtconvectoren of vloerverwarming. De verplaatsing van de warme lucht gebeurt door middel van een warmtewisselaar in een gesloten circuit. Dit is het belangrijkste onderdeel en zorgt ervoor dat een warmtepomp ook kan gebruikt worden om in de zomermaanden uw woning koel te houden.

Koelen met een warmtepomp?

Dat kan! De warmtewisselaar in uw warmtepomp garandeert ook een goede werking bij zeer lage buitentemperaturen maar kan ook in uw voordeel gebruikt worden bij hoge temperaturen.

In de zomer werkt het toestel namelijk omgekeerd door het omkeerventiel: de warmte wordt dan bijvoorbeeld uit de binnenlucht gehaald om zo via de warmtewisselaar aan de buitenlucht af te geven. In geval van een geothermische warmtepomp komt de warmte uit de grond, bij een water/waterwarmtepomp uit het water, enzovoorts.

Warmtepompen
Warmtepompen

Warmtepompen

Lenko Energietechniek, uw specialist voor alle
warmtepompen, vloerverwaming en zonnepanelen!

Als ervaren installateur van warmtepompen biedt Lenko Energietechniek u advies op maat en professionele installatie van warmtepompen in uw woning. Onze experts kunnen u helpen bij het kiezen van het juiste systeem en het aanleggen van de warmtepompen op een efficiënte en duurzame manier.

Wij zijn ook gespecialiseerd in vloerverwarming en zonnepanelen, en kunnen u adviseren over hoe deze technieken kunnen worden toegepast bij de verwarming van uw woning. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Installateur warmtepompen

Bent u opzoek naar een installateur voor warmtepompen voor uw woning, kantoor of bedrijfsgebouw? Voor het aankopeninstalleren en onderhouden van alle soorten warmptepompen bent u bij Lenko Energietechniek aan het juiste adres.

Niet alleen komt u in contact met een expert op vlak van warmtepompen, wij geven u ook graag advies over alle verschillende soorten warmtepompen. Wij plaatsen vooral Daikin warmtepomp systemen maar ook voor andere merken kan u bij ons terecht.

Warmtepompen zijn een steeds populairder alternatief voor klassieke centrale verwarming en worden steeds vaker gekozen omwille van de lage energie kosten en duurzaamheid. 

Daarom worden warmtepompen vaak beschouwd als het antwoord op de energietoekomst. Dit is niet zonder reden want warmtepompen hebben naast het verlagen van de energiekosten ook andere voordelen zoals onze CO2-uitstoot te verminderen. Uiteraard is de keuze aan warmtepompen enorm, daarom helpen wij u graag bij het kiezen van de juiste warmtepomp.

Wij bekijken graag uw situatie en raden u vrijblijvend het juiste type warmtepomp aan.

Warmtepompen

Soorten warmtepompen

Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht/lucht warmtepomp maakt gebruik van de buitenlucht om ruimtes te verwarmen of te koelen. Het systeem werkt door middel van een buiten- en een binnenunit, die beide zijn voorzien van een luchtuitwisselingssysteem. De buitenunit haalt warmte uit de lucht, terwijl de binnenunit deze warmte naar het gebouw brengt. Lucht/lucht warmtepompen zijn relatief goedkoop en eenvoudig te installeren, maar zijn minder efficiënt dan andere soorten warmtepompen.

Lucht/water warmtepomp

Een lucht/water warmtepomp maakt gebruik van de buitenlucht om ruimtes te verwarmen of te koelen. Het systeem werkt door middel van een buitenunit die warmte uit de lucht haalt, en een binnenunit die de warmte naar het gebouw brengt via een warmwaternetwerk. Lucht/water warmtepompen zijn efficiënter dan lucht/lucht warmtepompen, maar hebben wel een hoger instapniveau qua installatie en onderhoud.

Airco warmtepomp

Een airco warmtepomp is een apparaat dat tegelijkertijd fungeert als airconditioner en warmtepomp. Het systeem werkt door middel van een buiten- en een binnenunit, die beide zijn voorzien van een luchtuitwisselingssysteem. In de zomer kan de airco warmtepomp de binnenlucht koelen door middel van een koelmiddel, terwijl in de winter de warmtepomp de binnenlucht kan verwarmen door middel van een omgekeerd koelproces. Airco warmtepompen zijn een efficiënte en flexibele oplossing voor zowel koeling als verwarming.

Warmtepomp in combinatie met vloerverwarming

Vloerverwarming is een manier om ruimtes te verwarmen door middel van een warmwaternetwerk dat onder de vloer is geïnstalleerd. Een warmtepomp kan worden gebruikt om de warmte voor de vloerverwarming te produceren, wat een efficiënte en comfortabele manier is om ruimtes te verwarmen. Warmtepompen zijn relatief efficiënt in het gebruik van energie en produceren weinig CO2-uitstoot, waardoor ze een duurzame keuze zijn voor vloerverwarming.

Waarom is het advies van een warmtepomp installateur zo belangrijk?

Er is geen enkel type warmtepomp dat het beste is voor ieder gebouw. Het type warmtepomp dat het beste past, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte en de isolatie van het gebouw, de beschikbaarheid van bronnen zoals aardwarmte of water, en de individuele behoeften en wensen van de gebruiker.

Daarom is het belangrijk om advies op maat te krijgen voordat je een warmtepomp koopt of installeert. Lenko Energietechniek biedt vrijblijvende gesprekken aan waarbij ze samen met jou kijken naar de specifieke behoeften van jouw gebouw, en welk type warmtepomp het beste past. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt die past bij jouw situatie.

Neem gerust contact op met Lenko Energietechniek voor meer informatie of om een vrijblijvend gesprek te plannen. Wij helpen je graag om de juiste warmtepomp te kiezen voor jouw gebouw.

Premies bij het verbouwen en renoveren

Wist u dat indien u uw woning gaat verbouwen en gebruik maakt van hernieuwbare energie recht heeft op een verbouwpremie?
Bekijk via Mijn VerbouwPremie op welke premies u allemaal recht heeft bij het renoveren en verbeteren van uw woning.